Nyheder Artikler:     Forsiden      Liste      Seneste

Ekstra ampere i Ribe

Af: René Wiborg, 15-05-2001 

Hos RIAMUF i Ribe var man glade for at blive valgt som TRAX-spillested og gik til opgaven med ildhu og kobberspyd. Lederen, som også er lærer og dødsthrash-guitarist, konstaterer, at RIAMUF fik en god profilering - bl.a. fordi man kunne trække et stort


28-årige Asmus Thomsen bærer flere kasketter på sin plyssede isse. Til daglig er han folkeskolelærer, men når klokken ringer ud, bliver han leder af spillestedet/øvelokaleforeningen RIAMUF i Ribe. Under forårets TRAX-tur præsenterede man d. 22. marts en døds-thrash galla aften med Konkhra og det lokale orkester Sacrificial (hvor Asmus er guitarist). Det var en stor overraskelse, da DR ringede og spurgte, om RIAMUF ville være med.

- Ja, for fanden. Det var et stort klap på skulderen, at vi blev udvalgt overhovedet. Vi er jo et lillebitte spillested, som slet ikke normalt er gearet til så store ting. Det er nok det mest prestigefyldte overhovedet i vores tid, så det var fedt, at DR turde tage chancen med os. Min fornemmelse er, at det gik skide godt - det gav os en gulerod og stor profilering, og det er vigtigt i den her tid, hvor interessen for amatørmusik daler, siger Asmus Thomsen (foto), som også mener, at TRAX-koncerten var et bevis på at det er værd at engagere sig i frivilligt arbejde.

- Det passer ikke, at folk ikke gider at lave foreningsarbejde. Vi havde total opbakning fra vores medarbejdere. De ville gerne være med og gøre en indsats, og de fik lov til at se, hvordan det store DR-apparat fungerer, siger Asmus Thomsen.

Ekstra kobberspyd i jorden
Teknisk set var TRAX-besøget usædvanligt. Det var første gang, at DR busserne parkerede foran RIAMUF
- Vi skulle sørge for, at der var strøm nok. Normalt kører vi bare 220 volt, men OB-vognene krævede masser af stærkstrøm. Så vores elmand bankede mange kobberspyd ned for at få god jordforbindelse. Vi lejede også ekstra lys, PA-anlæg og mixer - det skulle bare være i orden!, konstaterer Asmus.

Han husker også et klikkende køleskab og en tændt kaffemaskine - lyde som ikke forstyrrer en larmende live-koncert, men som er meget irriterende i en direkte radioudsendelse.

Tilskuere kom helt fra Aalborg
RIAMUF havde valgt døds-veteranerne Konkhra som aftenens hovednavn. De lagde vejen forbi metal-byen Ribe på en fridag (under deres Europa-tour med King Diamond).

- De er en institution i genren og et band som vi kun kunne præsentere, fordi vi fik økonomisk tilskud fra TRAX, siger Asmus Thomsen.

Programmet gav pote: der kom tilskuere helt fra Odense og Aalborg. Også lokale folk, som ikke normalt er til døds-thrash, "skulle liiige se, hvad der skete".

D. 18. august er der atter store navne i Ribe, dog i en ganske anden genre: RIAMUF og Asmus er igen med til at arrangere Å-Festival i byen. Programmet består af hovednavnene Tim Christensen og Kasper Winding og lokale orkestre

Radioen var ved at hoppe ud fra væggen
Asmus Thomsen havde en travl torsdag d. 22. marts. Dels på gulvet som leder af RIAMUF, dels på scenen, hvor han optrådte som guitarist i det lokale metal-band, Sacrificial.

- Det var en kanonfed oplevelse og vi havde vi set meget frem til det. Vi ville give et vildt sceneshow og have vores sceneoptræden ud til publikum. Men det betød jo nok, at det ikke blev helt teknisk perfekt for radiolytterne, siger dansklæreren, der spottede 17 af sine elever foran scenen.

- Det var da en speciel oplevelse for dem at se ham, der underviser i Henrik Pontoppidan om eftermiddagen, stå og headbange, ler guitaristen.

Andre elever (og deres forældre) lyttede hjemme ved radioen:
- Dagen efter sagde de, at det lød fuldstændigt vanv


Links:
RIAMUF
Sacrificial
Konkhra

Læs også:
Webredaktionens bord skælver 21:38 (22-03-2001)
Velkommen til TRAX i Ribe (19-03-2001)
Rift om billetterne i Ribe (16-03-2001)