Demodysten Artikler:     Forsiden      Liste      Seneste

De deltog i Demodysten

12-02-2001 

En samlet oversigt over de bands, der deltog i TRAX Demodyst forår 2001. Den samlede vinder blev Carpark North, der vandt sin indledende sejr i Randers. (Zoom: klik på fotos).


PANIC, Haderslev, 19/4-2001:

Sarcasm (VINDER!)
Fire unge knøse med en gennemsnitsalder på kun 22 år. Alligevel er Sarcasm et af Haderslevs længstlevende rockorkestre, der mener, at de kan udfylde det støjhul, som Psyched Up Janis har efterladt i den danske rockverden. Du har gennem flere uger kunnet følge bandet på Dr.Demo's Top 5. Nummeret er Just Like You.

The Strapped Saints Club
Ministry, White Zombie og Strapping Young Lad mødes i et sjældent eksemplar af et dansk band. The Strapped Saints Club laver musik, som man passende kan sætte på i forbindelse med seksuel afstraffelse - andre omstændigheder kan dog også gøre det. Nummeret hedder Punish Me.

Compus Mentis
Fra Vojens kommer fem ungersvende med en ordentlig omgang death/black metal. Demoen er blevet til i Aabenraa-studiet, med den vanlige skingrende og diskantede guitarlyd og en Jesper Heinsvig i front med vanlig skrigende vokal. Quadrology of Sorrow hedder demoen, og nummeret de stiller op med er Divine Wrath.

Bornholms Musikhus, Rønne, 5/4-2001:

Mavis (VINDER!)
Bandet var eneste tilmeldte på Bornholm og vandt dermed uden kamp. Mavis er med i kampen om at nå Demodyst-finalen på Vega i København d. 26/4.


STARS, Vordingborg, 29/3-2001:

Dejavu (VINDER !)
Fire unge gutter fra Vordingborg-området spiller nummeret "Black Fox" - en behagelig ballade-lignende sag, der afspejler gutternes evne til at skære en god popvise.

Mistaken
Trioen har en gennemsnitsalder på 21 år. Medlemmerne har spillet sammen i 3-4 år og leverer en omgang solid rockmusik med sans for den gode melodi. Sangen er "Piece of My Youth"

Emanuel
Bandet vil ikke benægte, at Jeff Buckley har ligget længe i deres cd-afspiller eller afskrive de mange Kashmir koncerter de har været til. Det kan høres i gruppens musik og i nummeret "She's Just So".

RIAMUF, Ribe, 22/3-2001:

Into Dementia
Død fra den ædle del af Ribe. Into Dementia præsenterer højnordisk dødsmetal, der flirter med lange tunge passager og guitartemaer. Masser af groove og nerve på deres 5-track demo. Det nummer vi har valgt ud til Demodysten har lidt af det hele - og er hyper-energisk: "Sleepless".

Kloak (VINDER !)
Et band, der har fået mange slag i ansigtet for deres navn, og indbyder til flere tæsk med den atypiske dødsmetal-produktion på deres demo "Slough", der er produceret af den elektroniske hjerne bag "Mofus": Anders Bech. Men måske er det lige netop sådan en ansigtsløftning, scenen har brug for i år 2001. "Touch"

Everticum
Harmonierne og atmosfæren er i orden på Everticums flotte demo ”In Infinitum”. Her er strejf af old-school død samt stemningen af black metal, leveret med en arrigskab af rang. "Shameful Memories"

Musikteatret HolstebroHallen, 15/3-2001:

Daybreak
Bandet består af fem ungersvende fra Thisted-egnen, som tager turen til Holstebro for at forsvare deres klingende og syng-med-venlige poppede rockmusik. På den seneste demo præsenterer Daybreak deres med på tre numre - her får du en smagsprøve i skikkelse af "The Postman".

ManX
Forsangeren Marius bestyrer et værtshus, og de tre andre musikere i ManX er lærerstuderende. De har fundet sammen under rockens poppede himmelstrøg, og på demoen "Room With A View" leverer de både live-optagelser og studieindspiln


Links:
Orange
Dogchurch
Carpark North
Safran
Frederik Langkjær web

Læs også:
Ingen Demodyst i Rønne (03-04-2001)
Demodystvinder hyret til Roskilde (02-04-2001)
Hvad er Demodysten? (12-02-2001)