Quiz Artikler:     Forsiden      Liste      Seneste

Vind et brev fra onkel Bob

18-04-2001 

Ugens TRAX-quiz frister med tre eksemplarer af Olesen-Olesens seneste cd. Du skal blot vide en smule om brødrenes fortid for at vinde.


"Der er brev fra Onkel Bob i Amerika" lyder titlen på brødrene Peter H. og Henriks seneste cd under navnet Olesen-Olesen. Titlen rummer selvfølgelig en slet skjult henvisning til et af forbillederne: Bob Dylan.

Vejle Amts Folkeblad skrev bl.a. om albummet: "Olesens hidtil bedste album ... et iørefaldende og helstøbt album, der oser af musikalske stemninger og flot brug af det danske sprog"(5 ud af 6 stjerner).

Du kan vinde et eksemplar ved at deltage i ugens quiz, hvor du skal dykke ned i brødrenes fortid. Quiz her

Historien
Brødrene Olesen har præget den danske musikscene i mange forskellige konstellationer siden starten af 80´erne.

De første spæde skridt i musikbranchen blev taget i gruppen Sort-Hvide Landskaber (oprindeligt: Reaktion). Nyrock-gruppen blev dannet i eftåret 1981 i brødrenes hjemby, Vejle, med Henrik på elguitar og vokal og Peter H. på elbas. Desuden medvirkede Ole Jensen (el-g.), Søren Mørk (trommer) og vokalisten Jens Bønding. I starten spillede man improviserede instrumental-numre. Siden blev det enkel ny-rock uden effekter og med danske tekster centreret omkring bl.a. følelsesmæssige konflikter. Et træk der - ligesom den skematiske rock-form -pegede hen mod britiske grupper som Joy Division og Josef K som inspirationskilder.

Peter H. ("Den ensomme ulv i Vejle") optrådte også med Haderslev-orkestret End of Your Garden.

Senere lavede brødrene Skizo Kids og en anden gruppe, som du skal gætte navnet på i denne quiz (orkestret blev dannet i Vejle i 1982).

Kendetegn: Velbevandrede sangskrivere med en forkærlighed for sørgmuntre sange, Go-Betweens, The Smiths og Bob Dylan ...

Henrik bidrager også med guitar og vokal i popbandet Lovebites (foto).

Olesen-Olesen Live
Med sig live har Olesen-Olesen musikerne, som også akkompagnerer brødrene på "Onkel Bob"-pladen. Hovedparten af musikerne, i daglig tale "Orkestret", har fulgt Olesen-Olesen live siden den første turné i 1997:

Rasmus Kragh Bjerregaard Hammond-orgel,Würlitzer el-piano, klaver
Hans Holten Hansen kontrabas og el-bas
Nikolaj Stig Nielsen slagtøj
Michael Lund dobro og lap steel guitar
Finn Fergus Hansen lydtekniker

Kilder
Dansk Rock - fra pigtråd til punk. Leksikon 1956-1985 v. Jan Sneum (Politikens Forlag 1985).
Politikens Dansk Rock 1956-1997 v. Torben Bille (Politikens Forlag 1997).


Links:
Olesen-Olesen
C.V.
Anmeldelser
April Tour
Fanside
Lovebites

Læs også:
Næste TRAX-stop: Haderslev (09-04-2001)