Om TRAX Artikler:     Forsiden      Liste      Seneste

TRAX historie 1999-2000

06-02-2001 

Fredag d. 17. september 1999 ca. kl. 20.00 blev Trax bragt til verden i smukke antikke omgivelser i Musikteatret i Thisted. En enestående epoke i dansk radio og rockliv var begyndt, og herfra var der kun én vej: Frem!


22 spillesteder lagde scenegulv til lige så mange fester - nogle større end andre - og publikum samt radiolytterne fik nogle helt fantastiske liveoplevelser.

Bl.a. kom MC Einar for en kort bemærkning tilbage på scenen som gæstemusiker ved en Jan P. Rapbandkoncert i Nykøbing Falster. Der var "rene" technoaftener i Århus, København og Aalborg, popduoen Hopscotch spillede deres første liveshow nogensinde, da de gik på scenen i Struer, Malk De Koijn offentliggjorde en længere pause efter deres koncert i Kolding, dansk rock indtog Tyskland, da Natural Born Hippies (foto) drog til Flensborg, Tobias Trier gav en koncert i Roskilde, et par dage før hans debutplade kom på gaden, Laid Back vendte tilbage til Århus efter 10 års fravær - og gjorde det med manér.

Endelig var Cartoons med til at spille for fulde huse i Bornholms Musikhus i Rønne, hvor flere tusinde mennesker gik forgæves. De fik til gengæld aftenens Trax serveret på storskærm og i kæmpehøjttalere ude på torvet i bidende oktoberkulde!Hefty demovinder
En masse indtryk til en masse mennesker, og i det store hele blev TRAX turen en stor succes. Derfor besluttede vi os for at køre en tur til - også fordi vi fandt ud af, at TRAX var med til at styrke det danske musikliv på de små scener, der til tider ikke har det alt for godt.

I løbet af hele turen var der konkurrencer. For det første "Demodysten", hvor 3 lokale bands på de respektive aftener, skulle tale deres sag i 60 sekunder for det fremmødte publikum. Efter en sang - spillet for publikum i salen - skulle publikum bestemme, hvilket band, der skulle vinde denne aften. Vinderen kom med i en stor pulje med vinderne fra alle de andre byer. Herefter var det op til et demo-panel, bestående af personer udvalgt af P3 og ROSA, at bestemme sig for en vinder.

Vinder af Demodysten 1999-2000: Aalborg-rapperen Jonny Hefty (foto), der vandt en cd-udgivelse!


Bornholm havde det bedste publikum
Turens bedste publikum blev et svært valg. Mange steder havde vi et overordentlig godt fremmøde og et medlevende publikum, men efter mange stunders nøjeovervejelse, faldt valget på de 550 mennesker, der havde købt billet til vores Traxaften d. 15. oktober i Bornholms Musikhus i Rønne - for at opleve Cartoons og Infernal. Det publikum vi havde den aften, bliver svært at overgå i fremtiden....!


Pitstop: Årets Spillested

Turens spillested blev et lige så svært valg. De fleste spillesteder i Danmark er i besiddelse af deres egen charme og liv. Men vi valgte Pitstop i Kolding, der med gamle busstopskilte, sæder og ruteplancher som rammer, bød inden for d. 19. november til koncert med Malk De Koijn og Marie Frank. Der var i øvrigt udsolgt den aften: folk stod i kø på gaden og langt de fleste måtte tage et andet sted hen.


Vi fandt Årets Arrangør i Holbæk

De bedste arrangører blev Musikforeningen Elværket i Holbæk. Behøver vi at sige, at det var et svært valg? Alle spillesteder gjorde et fantastisk arbejde for at gøre Traxaftenerne så gode og festlige som overhovedet muligt. Ingen - og frem for alt publikum - har kunnet undgå at føle sig velkommen og værdsat. Musikforeningen Elværket lagde lige et ekstra gran knofedt og entusiasme i deres arbejde, så derfor blev de valgt til årets arrangør og de får æren af at skulle lægge vægge og kræfter til den første Trax-aften år 2001.


Links:
Jonny Hefty