Nyheder Artikler:     Forsiden      Liste      Seneste

International interesse for Flash videoer

Henrik Friis/ René Wiborg, 28-05-2001 

I løbet af 2001 præsenterer ROSA en række Flash-film med danske bands. Flash-filmen smelter animation og musik sammen til et elektronisk visitkort, som kan ses og høres på computere over hele verden. Århus-bandet Indigo Sun har allerede har fået megen


ROSA - Dansk Rock Samråd arbejder blandt andet for, at dansk musik får større opmærksomhed i udlandet. Derfor formidler man musikalske visitkort via e-mail til musikkens beslutningstagere i hele verden. På ægte dørsælgermanér prøver man at overtale dem til at bruge et par underholdende minutter i selskab med danske bands.

Allerede nu kan man se de første fire Flash-videoer med Swan Lee, Superheroes, Tina Dickow og Århus-gruppen Indigo Sun.

Et dusin internationale reaktioner
For Indigo Sun har der været god respons på gruppens Flash-single "You Don´t Fool Me". Gruppens management Goldmind - som også har Safri Duo i stalden - fortæller om "et dusin internationale reaktioner" efter, at Goldmind havde mailet videoen til forskellige internationale kontakter.

- Det har udelukkende været positive reaktioner vi har modtaget - bl.a. fra engelske selskaber som Manifesto, Ministry of Sound, Warner og Sony. Vi håber selvfølgelig på, at interessen udvikler sig til en pladekontrakt, siger A&R-medarbejderen Carsten Feltman fra Goldmind, der har lagt Flash-udgaven af "You Don´t Fool Me" ud på managementets hjemmeside.

- Flashformen er i det hele taget godt egnet, fordi den præsenterer musikken godt. Når man alligevel beder sine kontakter om at bruge tid på at lytte til et nummer, er det da en gevinst også at kunne præsentere musikken og gruppen visuelt. Ja, vi er faktisk så tilfredse med Flash-film, at vi vil overføre det til en "rigtig" video-udgave af nummeret, siger Carsten Feltman.

Et elektronisk visitkort til hele verden
Flash-filmene smelter animation og musik sammen, som kan opleves hjemme på computeren, Men modsat video er de ikke "tungere" end at de let kan omsættes på nettet - med en god lyd- og billedkvalitet i behold.

Via e-mail formidler ROSA Flash-filmene til internationale samarbejdspartnere. På den måde ønsker ROSA at skabe en ny og lettilgængelig formidling af dansk musik i udlandet - selvfølgelig med eksport for øje.

Pilot-filmene med Swan Lee ("Tomorrow Never Dies") og Superheroes ("Miami") blev også vist på MIDEM-Festivalen i Frankrig og South By SouthWest-festivalen i Austin, Texas - med fin respons fra publikum og musikbranchen.

ROSA´s Flash-film er en nyskabelse herhjemme og produceres i samarbejde med Århus Filmværksted og billedkunstneren Mikael B. Hansen. Filmene er ment som et nyudviklende eksperiment mellem to kunstformer, og der er fuldstændig kunstnerisk frihed.

Du kan se og høre flashvideoer på ROSA´s hjemmeside (brug link øverst til højre på skærmen)

Næste produktion med Ester Brohus udkommer om ca. 14 dage.


Links:
ROSA
Indigo Sun
Tina Dickow
Swan Lee
Superheroes
Se Flash videoer