Nyheder Artikler:     Forsiden      Liste      Seneste

Præmien er ikke det vigtigste

Af: René Wiborg, 15-05-2001 

Et enigt dommerpanel kårede østjyske Carpark North som vinder af Demodysten 2001. Guitarist/sanger Lau Højen mener, at konkurrencen er en fin øvelse i at markedsføre sig selv. Sejren giver også gode radio-kontakter – endelig kan man jo blære sig lidt …


- Det er jo en minilektion i Promotion & PR. Man tvinges til at overvinde Janteloven, når man skal sælge sig selv til publikum. Hvorfor er man de bedste, og hvorfor fortjener man at vinde? Når du leverer salgstalen for dit orkester, viser du, at du vil gøre noget for at vinde, og det skiller fårene fra bukkene, siger Lau Højen om TRAX’ Demodyst.

Guitaristen og sangeren i forårets vindertrio, Carpark North, mener, at konkurrencen er en rigtig god idé.

Monitor og mand skvattede
Han er også begejstret for, at orkestrene skal på scenen, mens publikum og radiolyttere hører deres nummer på cd. - Normalt kunne vi aldrig drømme om at stille os op og mime til et playback-show. Men her blev vi lidt tvunget til det, fordi vi ville vinde, siger guitaristen i bandet, som spiller melodisk og drømmende electro-rock/pop.

Carpark North vandt sin indledende sejr i Randers efter hård kamp mod de lokale favoritter, Niels Klapper Fisken. Carpark-drengene gik så meget ind for opgaven, at et af medlemmerne, der legede rocksuperstar med foden på monitoren, skvattede ud på gulvet blandt publikum. Ølkassen under højttaleren skred nemlig, så han mistede fodfæstet - Av, hans arm!

26. april blev det så Dommens Dag på Vega i København:
- Selv om vi syntes, vi havde det bedste nummer, regnede vi ikke med at vinde finalen. Da spændingen blev udløst af værten Carsten Holm, røg vi op af sofaen og gik amok. På mange måder var det en langt større sejr for os end, hvis hvis havde vundet DM i Rock i 99 (de blev nr. 2), siger Lau Højen.

Vi kan også bruge sejren til at blære os med
Vinderne får tre dage i DR’s Studie 3 i Radiohuset med producer Martin Rostbøll (foto) ved knapperne.
- Men i virkeligheden er den gratis studietid ikke det vigtigste. Derimod betyder det meget, at vi har fået større forståelse for, hvordan man bliver spillet i radioen. Vi har fået foden indenfor og har fået skabt nogle kontakter. Det giver os større opmærksomhed og lydhørhed næste gang vi sender noget nyt ind. Endelig kan vi jo blære os lidt i vores pressemateriale, ler Lau Højen og fortsætter:

- At blive spillet på den eneste landsdækkende rytmiske kanal er lidt af en milepæl for et band. Når du bliver spillet på P3, kommer du ud til en masse mennesker – det er effektiv formidling. Og nu bliver vi altså spillet i radioen - langt før vi selv havde regnet med det, funderer Lau Højen, som i øvrigt også mener at demo-dommernes kritik var brugbar.

De to andre bands i finalen var Sarcasm fra Haderslev og Orange fra Holbæk.

Vi er sindssygt grønne
For tiden skriver Carpark North nye numre og øver. Desuden trænger en ny opgave sig på:
- Vi kontakter pladeselskaberne, og hvis tingene går efter vores eget hoved er vi klar til at udsende vores første album om ca. et år, håber Lau Højen, som ikke slet overvejer at lave sit eget pladeselskab endnu. Først skal den ”gode gamle vej” hos de etablerede selskaber prøves.

- Vi mangler også live-erfaring. Vi vil mærke, at vi er 100 pct. ovenpå, når vi optræder. Og det er vi trods alt slet ikke endnu, siger guitaristen i bandet, som efterlyser assistance til booking/management.

- Vi er sindssygt grønne. Men hvor fanden finder man en god manager?, spørger han. Har du gode forslag, så send en mail via bandets website.

Carpark North kan bla. opleves live på sommerens Roskilde Festival og under Randers Festuge. Du kan lytte til resultatet af bandets anstrengel


Links:
Carpark North
Roskilde Festival

Læs også:
Carpark går i DR-studiet (07-05-2001)
Vinderne af Demodysten 2001 (26-04-2001)
Carpark North vinder slaget (22-02-2001)
De deltog i Demodysten (12-02-2001)
Hvad er Demodysten? (12-02-2001)