Haderslev Artikler:     Forsiden      Liste      Seneste

Det var så fedt i 90´erne

René Wiborg, 19-04-2001 

Lokal lærer er i gang med at indsamle materiale til en cd, der skal dokumentere bredden af Haderslevs musikliv i det seneste årti.
Den 53-årige lærer med frisk murmaling på fingrene er ikke just en typisk rock- eller metalfan. Ikke desto mindre er Lasse Petersen så glad for den musik, som blev spillet i Haderslev i løbet af 90érne, at han er ved at indsamle materiale til en cd med arbejdstitlen ”Tales 2”. Titlen refererer til cd’en Tales, som udkom i 1993 med fem Haderslev bands.

Tales 2 vil han præsentere alt fra eksperimenterende hardcore industrial, tungmetal over polka punk til bluesrock og softpop. Navnene er endnu ikke helt på plads, men det er sandsynligt, at i hvert fald følgende navne bliver præsenteret:

”Nole” Poulin, Jeanne, SIAL, Tourboat, TRIM, The Strapped Saints’ Club, Blame, Mob og The Riot in Me.

Ud til Kløften
Cd´en er blandt andet støttet af den lokale Kløften Festival og forventes at blive udsendt i forbindelse med festivalen som foregår d. 22-23 juni 2001.

Lasse Petersens initiativ er blandt andet inspireret af de to sønners musikudfoldelse i 90érnes dynamiske Haderslev-miljø og hans egen passion for hård metalmusik. Han er i øvrigt aktiv i byens egen Kløften Festival, ligesom han er fast gæst på Roskilde Festival siden 70'erne.

Og selvom Lasse er til dødsmetal, spiller han også guitar i et folkemusikorkester ...


Links:
Kløften Festival

Læs også:
Musikkens DK-kort: Haderslev (18-04-2001)
Næste TRAX-stop: Haderslev (09-04-2001)